Mitä manifestointi oikeasti on ja miten se toimii?

Manifestointi on trendannut sanana viime vuosina valtavasti. Muistan törmänneeni tähän sanaan ensimmäistä kertaa vuonna 2011, kun muutaman vuoden vanhempi ystäväni osti minulle Rhonda Byrnen Salaisuus-kirjan. En ole palannut kyseisen kirjan ääreen vuosikausiin, mutta ainakin mielikuvissani kirjassa puhuttiin unelmien todeksi luomisesta rakkauden ja kiitollisuuden avulla: sä vedät puoleesi sitä, mitä tunnet ja ajattelet, ja siinä on se kuuluisa Salaisuus onnelliseen elämään.

Mutta mitä manifestointi oikeasti on ja miten se toimii? Vai toimiiko se?

Manifestointi on todellista. Sinä manifestoit, eli luot todeksi elämääsi ihan koko ajan. Mutta lähetään sukeltamaan tähän aiheeseen vähän syvemmälle.

Disclaimer: tässä kohtaa kannattaa jättää ns. “järkimieli” johonkin narikkaan. Seuraava teksti voi sotia paljonkin maailmankuvan kanssa, jonka olet todennäköisesti oppinut jo lapsena. Elämä ei ole järkevää. Siitä aloitetaan.

Manifestointi on todellisuuden luomista

Sinä olet elossa, observoit, reagoit, aistit ja ajattelet. Tiedät olevasi olemassa, koska selkeästi hengität, sydämesi lyö ja mielesi raksuttaa. Olemassaolomme käsitys perustuu siis tämän todellisuuden havainnointiin. Mutta mikä on tuonut sinut tähän hetkeen? Miten olet päätynyt elämässäsi tekemään asiat, joita olet tehnyt? Miksi tietyt ihmiset ovat tulleet elämääsi? Miksi tiettyjä asioita on tapahtunut sinulle? Miksi sä edes luet tätä postausta, häh?

Lisätään vähän lisää mausteita tähän hommaan.

Olemassaolosi kokemus syntyy aistien kautta. Aistiminen tapahtuu meidän hermoston kautta, joka toimii yhdessä aivotoimintamme kanssa. Ilot, surut, pelko, rakkaus ovat kaikki aivokemiallisia kokemuksia. Koko ihmisyytesi kokemus on yksi kemiallinen reaktio. Olemassaolosi on mentaalista, eli mielen tasolla tapahtuvaa.

Mikä ohjaa sinut sitten elämässä näiden tiettyjen asioiden pariin? Iloisten kesäjuhlien, surullisten erojen, tylsien, harmaiden sunnuntaipäivien, you name it. Olet ehkä ajatellut, että no näin se vaan menee: kun kalenteriin on laitettu tietyt tapaamiset, tai työsopimuksessa on tietyt työtunnit, niin niitä sitten noudatetaan. Ei se voi olla manifestoitntia. Mutta todellisuudessa, sinä elät silloin omaa manifestaatiotasi. Sinä visioit saavasi tuon työn, tai haaveilit työstä, ja sen sait.

Toinen esimerkki. Ennen ystävän kanssa näkemistä olet ehkä miettinyt, että olisipa ihana nähdä tai soitella. Sovitte treffit. Sinulla on vähintään alitajunnassa mielikuvia tapaamiseen liittyen —kahvista, ystävän naurusta, ehkä mietit mistä haluat puhua ja koet iloa ja tyytyväisyyttä tulevasta tapahtumasta jo etukäteen. Sitten te tapaatte, vietätte aikaa yhdessä, ja jatkatte elämäänne teiden erkaantuessa. Ja näin sinä elit yhden manifestaatiosi todeksi - tämä kaikki oli sinun aistiesi ja aivojesi tuotetta. Sinä loit todellisuuteesi tämän tapahtuman.

Samalla tavalla luot elämässäsi kaiken. Omassa henkiökohtaisessa kuplassasi, kaikki on sinun luomaasi. Mutta huomaa, että sinä olet vain yksi säie tässä moniulotteisessa, fraktaalisessa universumissa. Muilla on heidän omat luomuksensa, jonka lisäksi meillä on yksi ja yhteinen, kollektiivinen tietoisuus.

Mihin ikinä pistät huomiosi, se lisääntyy

Tai minkä ikinä uskot olevan totta, se on totta, koska olemassaolosi on mentaalista.

Oletko huomannut, miten hyvässä mielentilassa tai esimerkiksi rakastuneena tuntuu siltä, kuin koko elämään tulisi lisää värejä? Tai kun olet innostunut uudesta työstä, tuntuu, että koko maailma olisi sulle auki. Hyvät tapahtumat seuraavat toisiaan, terveydentila kohenee ja huomaat olevasi yhtäkkiä ympäröity toistaan mahtavimmilla asioilla.

Ja sitten se toinen… samalla tavalla ikävät asiat kasaantuvat. Oletko ehkä jopa yksi heistä, joka huudahtaa vastoinkäymisen yhteydessä “aina mulle käy näin!”. Ja kappas kummaa, pian löydät edestäsi lisää syitä turhautua - mikään ei onnistu.

Mihin ikinä pistät fokusta, se lisääntyy. Fight me. Jos uskot elämän olevan ikävien sattumien sarja sinulle, sitä se tulee olemaan. Kehosi kortisolitasot nousevat, sydän hakkaa ja energiatasot ovat matalalla. Kun värähtelet tällä taajuudella, aistisi ja aivosi alkavat lisääntyneessä määrin etsimään uskomuksiasi vahvistavia kokemuksia. Jäät kiinni mielesi vankilaan, joka on sinun ikioma maanpäällinen helvettisi, jota joko tiedostaen tai tiedostamatta, valitset ylläpitää.

Väitätkö, että olen manifestoinut oman epäonneni? Manifestoinko katastrofeja elämääni, koska olen katastrofiajattelija? APUA!!!

Kyllä, olet manifestoinut oman epäonnesi. Mutta niin olemme ihan joka ikinen muukin. Tottakai - meille myös tapahtuu asioita, joista olisi täysin epäinhimillistä syyttää vain omaa mielenvoimaansa. Maailmalla tapahtuu kamalia asioita, ja toiset päätyvät kokemaan erittäin traagisia kokemuksia esimerkiksi lähisuhdeväkivallan takia. Nämä kokemukset saavat sattua, ja niiden kuuluu sattua ja koskettaa meitä kaikkia - olemme yhtä. Elämme täällä kaikki yhden saman tietoisuuden alla, joka on vain jakautunut näkymättömien säkeiden kautta omiin pikku-aivoverkostoihimme. Siksi emme syyllistä uhria - katastrofin ääressä me kärsimme kaikki.

Siitä huolimatta, jokin vie meidät kokemaan näitä ikäviä, traumaattisia asioita. Koska jokainen ihminen täällä on sinulle peili, elämäsi tapahtumat kertovat myös jotain sinun ajatusmaailmastasi ja uskomuksistasi. Se voi olla pelko siitä, että jotain ikävää tapahtuu. Kokemus siitä, että maailma on uhkaava. Tai ehkä olet pelännyt sitä, että sairastut (joka on muuten todennäköisesti juurisyyltään kuolemanpelkoa, tai esimerkiksi virus-tartunnoissa pelkoa toiselle kuoleman tuottamisesta).

Ja sitten on myös karma - syy ja seuraus, oppiläksyt, vastuut ja velvoitteet. Mutta siitä voimme puhua myöhemmin lisää toisessa postauksessa. Tai oikeastaan, saatat saada ajatuksesta kiinni jo hieman tästä Saturnus-postauksesta. Saturnus on astrologiassa karmaan liitetty planeetta.

On tärkeää, että tunnistat pelkosi, ja uskallat lähteä rohkeasti haastamaan niitä. Älä kuitenkaan ole uhkarohkea, ettet vain traumatisoi itseäsi uudelleen vielä pahemmin. Muista yhteisön tuki ja tarvittaessa muista kääntyä erilaisten ammattilaisten puoleen.

Siksi meillä on täällä pahoja asioita - kollektiivisen tietoisuuden tasolla meillä on vielä hyvin paljon pelkoja käsiteltävänä. Jo syntyessämme kohtaamme pelkoja ja kauhua, kun puserrumme ulos äitimme kohdusta. Muista siis olla itsellesi lempeä, mutta samalla tietoinen siitä, että vain sinä olet vastuussa omasta onnestasi.

Horuksen-silmä

Jo Egyptissä on tiedetty meidän luomisvoimastamme. Uskotaan, että tunnettu symboli “Horuksen silmä” on symboloinut käpyrauhasta.

Näin voit manifestoida hyviä asioita tietoisesti

  1. Rakasta itseäsi

    Jos haluat elämääsi kumppanin, joka kunnioittaa sinua, huomioi sinua romanttisilla eleillä, on rehellinen ja vastaa kaikkiin sielusi syvimpiin toiveisiin, sinun täytyy opetella rakastamaan itseäsi. Itsesi rakastaminen edellyttää rajojen tiedostamista, omien ydinarvojen tunnistamista, itsensä ja oman hyvinvointinsa priorisointia sekä oman arvon tuntemista. Silloin sinä et myöskään tyydy vähempään, kuin missä standardisi menevät. Silloin sinä tunnet oman arvosi ja tiedät, mitä ansaitset.

    Siksi on äärettömän tärkeää ottaa aikaa manifestaatioille ja ymmärtää, että asiat eivät tule luoksesi, ellet ole tavoitteidesi kanssa värähteellinen match. Tietoinen luominen on pitkä syväsukellus itseesi: sen tietävät kaikki, ketkä ovat sisäistäneet oman manifestoijan voiman itsessään.

    Rakkauden värähde on autenttisuuden värähteen kanssa kaikista korkein, mikä tarkoittaa sitä, että aidon itsensä rakastamisen, aidon ekspressiivisyyden ja rehellisyyden kautta olet oman elämäsi manifestoijana voimakkaimmillasi. Ja autenttisuus on aidon itsensä aitoa, sielun kanssa linjassa tapahtuvaa olemista. Opettele rakastamaan sitä kuka olet. Aloita siitä, että rakastat itseäsi juuri nyt, juuri tässä hetkessä, sellaisena kuin olet.

    Ja jos huomaat yhtään tuhahtavasi, että mhm, enhän minä voi itseäni rakastaa, kun olen tällainen ylipainoinen, liian toimeton ja rahaton tyyppi, jonka pitäisi olla jo niin paljon enemmän - stop siihen. Opettele rakastamaan juuri tuota sinua, sinun kehoasi juuri noin, opettele olemaan myötätuntoinen ja läsnä itsellesi, ja ymmärrä, että kehitys tapahtuu vasta kun opit, että se syntyy sisältä.

  2. Ohjelmoi aivosi uudelleen

    Noin 90% aivojemme ohjelmoinnista on meidän tietoiselle mielellemme täysin tiedostamatonta. On tärkeää ymmärtää, että suuri osa näistä sisäänrakennetuista ohjelmoinneista syntyy meille jo lapsuudessa. Lapsuudessa aivot muodostavat ns. normaaliksi opittuja ajatus- ja käyttäytymismalleja, jotka vaikuttavat automaattisesti siihen, miten käsittelemme tunteita, ajatuksia ja kokemuksia aikuisina. Esimerkiksi lapsuuden traumat vaikuttavat siihen, miten aivot käsittelevät stressiä ja konflikteja.

    Aivojen alitajuiset prosessit vaikuttavat myös siihen, miten ajattelemme, teemme päätöksiä ja käyttäydymme erilaisissa tilanteissa. Monet päätökset, jotka luulemme tekevämme rationaalisesti ja tietoisesti, voivat olla osittain tai kokonaan alitajuisesti ohjattuja. Myös esimerkiksi pakene-taistele-reaktio, joka on alunperin ollut hyvin primitiivinen suojautumismekanismi, on nykypäivän stressaavassa ympäristössä aktiivisena myös sellaisissa asioissa, missä ei piile oikeaa uhkaa. Jos emme ole tietoisia omista lapsuudessa syntyneistä haitallisista ajatusmalleistamme tai esimerkiksi opi erottamaan pelon ja intuition ääntä, on meidän vaikeampi tietoisesti luoda hyvää elämää.

  3. Käsittele vaikeat tunteet läsnäolevasi ja hyväksyvästi

    Olemme ihmisiä - tunteet ovat meidän luomisvoimamme ja vahvuutemme. Siksi elämään kuuluu kokonainen tunnekirjo. Mikään tunne ei ole huono, mutta on tärkeää ymmärtää, että tunne lisää aina tunnetta. Esimerkiksi vihan tunteesta käsin eläminen lisää syitä vihata lisää. Sen sijaan kaikki tunteet eivät ole yksiselitteisiä; vaikkapa suru voi olla suurta läsnäoloa, itsensä rakastamista ja empatiaa lisäävää, jos se tapahtuu itselleen läsnäolemisen kautta.

    Siksi onkin tärkeää olla itselleen läsnä erilaisten tunteiden parissa, mutta lopulta päästää niistä irti. Tunteisiin ei kannata kiinnittyä liikaa. Koska sinä et ole sinun tunteesi, ajatuksesi etkä ohjelmointisi. Sinä vain olet - observoit ja luot.

    Toksistesta tunteiden sivuuttamisesta käytetään termiä spiritual bypassing, mutta me ei harrasteta täällä sellaista. Radikaalia rakkautta on kohdata omat vaikeat tunteensa, käsitellä ne, kiittää niitä ja jatkaa eteenpäin.

  4. Opettele olemaan kiitollinen

    Sen sijaan on tärkeää totuttaa aivosi ja keskushermostosi kokemaan positiivisia tunteita. Kiitollisuus on avainsana tyytyväisyyteen elämässä, ja syvästä kiitollisuudesta käsin pystyt luomaan tästä elämästä sellaisen, että se tuntuu sydämessäsi oikealta. Jos kiitollisuus on feikkiä, se on feikkiä - ja silloin sinulla ei ole koko luomisvoimasi käytössä.

    Voit opetella kokemaan lisää kiitollisuudentunteita esimerkiksi kirjoittamalla päiväkirjaa. En kannustaisi ketään kirjoittamaan heti kylmiltään asioita, mistä on kiitollinen, jos ne eivät sisimmissään ns. “sytytä mitään”. Koska aito kiitollisuus tuntuu sydämen palolta, kuplivalta onnelta ja täyttymykseltä. Siksi suosittelisin alkuun pelkästään omien ajatusten ja oivallusten kirjoittamista: mikä oli tänään hyvää, mitä tapahtui, mikä ärsytti ja niin edelleen. Sitten kun tuntuu luonnolliselta, lähdetään mukaan listaamaan aina niin monta kiitollisuuden aihetta kun tulee mieleen. On myös tärkeää, ettet vain listaa ns. “samaa listaa joka päivä”, vaan sen sijaan yritä löytää joka kerta lisää uusia kiitollisuuden aiheita.

    Harjoittele kiitollisuuden ilmaisemista myös läheisimmille ihmisillesi. Kerro heille, miten paljon välität heistä, ja miten kiitollinen olet heidän läsnäolosta elämässäsi.
    Myös meditaatio ja tietoinen läsnäolo vievät sinua syvempään yhteyteen itsesi ja sydämesi toiveitten kanssa, joka avaa sinut pysähtymisen kautta kokemaan oman todellisen olemisen muotosi. Tuon tunteen vahvistuessa tulet huomaamaan merkitykselliset, kiitollisuutta herättävät asiat elämässäsi.

  5. Valitse tavoite, ja lähde sitä kohti

    Tietoisessa manifestoinnissa on tärkeää ottaa konkreettisia askeleita kohti haluttua lopputulosta. Sinun täytyy oppia toimimaan aktiivisesti linjassa oman tavoitteesi kanssa. Jos esimerkiksi tavoittelet 100t. euron kuukausituloja, sinun pitää toimia tätä tavoitetta myöten, ei sitä vastaan. Mitä sellainen ihminen tekee toisin kuin sinä, kuka tienaa moninkertaisesti enemmän kuin sinä? Mitä hän priorisoi, ja mistä hän luopuu? Miljonäärit eivät pelkää tulla näkyväksi, he eivät pelkää katsoa pankkitilinsä saldoa ja he ovat jatkuvasti valmiita astumaan mukavuusalueen ulkopuolelle — he ovat siis työskennelleet oman mindsettinsa kanssa ja päässeet tilaan, jossa 100t. euron kuukausitulot tuntuvat esimerkiksi keskushermostossa turvalliselta.

    Sitoudu siihen, mitä haluat. Ala ilmentämään sitä, mitä haluat. Visualisoi se, mitä haluat.

    Koe kehossasi miltä tuntuu olla se, mitä haluat. Mitä haistat, mitä näet, kun sinulla on se, mitä sinä haluat.

    Ja samalla esitä itsellesi joka päivä kysymys — mitä voisin tehdä tänään, jotta olisin askeleen lähempänä toivottua lopputulemaa?

Next
Next

Aurinko huoneissa